Miten se toimii

Miten hampaiden valkaisu toimii kaksivaiheisella tekniikalla?

Hampaan pinnassa on miljoonia mikroskooppisen pieniä huokosia, jotka ajan kuluessa joutuvat kosketuksiin erilaisia ainesosia sisältävien orgaanisten yhdisteiden kanssa; muun muassa juomat ja tupakka värjäävät hammaskiillettä. Värjäytymien poistamiseen on erilaisia keinoja.
Ensinnäkin voit käyttää hampaiden puhdistamiseen hankaavia hammastahnoja, jotka poistavat tahrautumia mutta joiden hioma- tai smirgeliaineet voivat vahingoittaa hammaskiillettä. Toisekseen hampaat voi valkaista vetyperoksidilla, joka kuitenkin voi ärsyttää suun limakalvoja. Siksi vetyperoksidivalkaisun saavat suorittaa vain hammaslääkärit ja suuhygienistit.
EU:n kosmetiikka-asetus määrää, että voimakkaita peroksidikäsittelyjä (yli 0,1 % vetyperoksidia) saavat tehdä vain hammaslääkärit. Tämä valkaisumenetelmä on yleensä kallis. Suurin osa peroksidipohjaisista valkaisutuotteista on hankittavissa myös internetin kautta, yleensä Euroopan ulkopuolelta. Näitä tuotteita pitäisi kuitenkin välttää, sillä ne vahingoittavat hampaiden pintaa ja aiheuttavat muita suun alueen ongelmia, esimerkiksi ärsytystä.
Tehokkaan ja helpon menetelmän tarjoavat Rapid White -valkaisutuotteet. Rapid White -valkaisutuotteissa ei ole vetyperoksidia, ja ne toimivat kahdessa vaiheessa. Kun kiihdyttävä aine ja valkaisugeeli eli Bleaching Strip yhdistetään, syntyy klooridioksidia (klooria ja happea). Klooridioksidi reagoi värjäytymien kanssa ja hapettaa ne. Siten värjäytymät liukenevat ja hammasten väri vaalenee. Rapid White on tehokas hampaiden valkaisumenetelmä.

Miten optinen hampaiden valkaisu toimii?

Värjääviä elintarvikkeita nautitaan päivittäin, joten on luonnollista, että ajan myötä hampaiden pinta värjäytyy. Edes hampaiden päivittäinen puhdistaminen ja muu hoito ei lopulta riitä poistamaan värjäytymiä kokonaan.
Tavallisesti ongelman voi ratkaista hankkimalla kemikaaliosastoilla vapaasti myytäviä valkaisutuotteita tai teettämällä ammattimaisen hampaiden valkaisun hammaslääkärillä tai suuhygienistillä. Kaikki eivät kuitenkaan voi tai halua käyttää valkaisutuotteita. Syinä tähän voivat olla liian kalliit hammaslääkäripalvelut, liian arat ikenet tai liian kipuherkät hampaat.
Rapid White -tuoteperheen Direct White -hammastahna on täydellinen ratkaisu.
Jo hampaita puhdistettaessa niiden pinnalle tulee valkoisia s uorapigmenttejä, jotka vaalentavat hampaita optisesti. Vaikutus näkyy heti. Yksinkertaistettuna valkoiset suorapigmentit ovat kuin valkoista maalia, jolla hampaat värjätään vaaleammiksi. Vaikuttavana aineena on titaanidioksidi. Tämä vaikutus on väliaikainen, ja se häviää päivän aikana. Hampaat on puhdistettava uudelleen, jotta saavutat saman vaikutuksen. Tämä menetelmä on täysin turvallinen. Hammastahna on tarkoitettu päivittäiseen käyttöön